topinkasbroskvi

Topinka s pečenou broskví

Hezký pátek! Už jsme na cestě zpátky z dovolené a dlouhé chvíle v autě si krátíme povídáním o jídle, na které se nejvíc těšíme. Kluci mají největší chuť na svíčkovou, Tomáš na chleba s naší marmeládou a já se nejvíc těším na chleba se zakysanou smetanou a pečenou broskví. Topinka s pečeným ovocem totiž chutná jako super šťavnatý a křupavý koláč a navíc je hotová raz dva! Užijte si zbytek prázdnin!

Na 2 porce
Doba přípravy: 5 minut + 10-15 minut pečení

2 krajíčky chleba
trochu olivového oleje
1 větší broskev
1 lžíce medu
4 lžíce zakysané smetany (můžete použít i ricottu nebo řecký jogurt)
6 ostružin
pár snítek tymiánu

1. Nejdříve si předehřeju troubu na 190 °C (režim grilování, pečení ze shora). Krajíčky chleba si pokapu olivovým olejem a dám je na plech. Broskev si rozpůlím, také ji položím na plech a pokapu lžící medu. Plech pak vložím do trouby a peču dozlatova.

2. Topinky budou upečeny dříve, tak si musím dát pozor, abych je nespálila. Jedna strana topinek se peče zhruba 2-3 minuty a broskev je hotová, když je měkká a na vrchu lehce spečená, trvá to zhruba 10-15 minut.

3. Hotovou topinku pak potřu zakysanou smetanou, naskládám na ní na měsíčky pokrájenou broskev, na poloviny nakrájené ostružiny a navrch posypu lístečky tymiánu.

topinkasbroskvi1

topinkasbroskvi2

topinkasbroskvi3

topinkasbroskvi4

topinkasbroskvi5

topinkasbroskvi6

topinkasbroskvi7

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *